Proteinmuffins

Protein Chocolate bean (mini)muffins
Ugn: 175grader
Gräddning: 8-12 minuter beroende på ugn
Antal: 16 st
 
 
 
Ingredienser
• 100 gr Svarta bönor (konserverade, avrunnen vikt)
• 15 gr Casein db rich chocolate 
• 15 gr Vassleprotein vanilj eller choklad 
• 2,5 msk Raw kakaopulver (eller mer om så önskas)
• 70 gr Äggvita 
• 1,5 tsk Bakpulver
• 1/3-1/2 tsk Vaniljpulver (jag tog 1/2, för mer smak) 
• 5 gr Kokosolja
• 1/2 dl Bryggt starkt kaffe (kan bytas mot valfri vätska) 
• 2/3 msk Mjölk (eller valfri vätska)
• 10-15 droppar av Nutrinicks stevia med chokladsmak (kan uteslutas, men det ger bra smak!)
• 1 msk Walden farms pannkakssirap (eller annan sötning)
• 5 gr Fibersirap gold (eller annan sötning)
 
 
» Sätt ugnen på 175 grader och ta fram minimuffinsformar (eller vanliga för större muffins, tänk på att de behöver gräddas längre då bara). 
 
» Mixa samman alla ingredienser i en matberedare eller med stavmixer till en jämn och slät smet. 
 
» Fördela smeten i formarna (en sked bra att "klicka" ut smeten med) och sätt in de i ugnen. Grädda i ca 8-12 minuter, beroende på ugn, de är färdiga när du kan ta på toppen utan att bli kladdig. Låt svalna och sedan är det bara att hugga in! Ofantligt goda!!!