Favorit i repris!

 
Sockerfria Chokladtryfflar
För den som inte har så mycket tålamod, gör 1/2 eller 1/4 av satsen. Det blir måånga bollar av hela (jag har rullar lite mer än hälften av satsen och det blev 65 st). Hälsosammare gotte som är smaskens, vem tackar nej?!
♥ 1 burk svarta bönor (≈ 250gr avrunnen vikt)
♥ 3 st Dadlar medjool (alternativt 4-5 vanliga färska urkärnade dadlar)
♥ 3,5 msk Kakao raw (21gr, vanlig kakao fungerar också)
♥ 25gr Fibersirap gold (Agave/honung kan man säkert också använda)
♥ 10gr kokosolja
♥ 40gr Choklad, sockerfri
♥ En skvätt waldenfarmsirap, lite kaffe och ca 10-15 steviadroppar i chokladsmak (Kan ersättas med lite mer kakao och lite extra agave/honung)
♠ Sockerfri choklad och kokosolja - att doppa bollarna i.
- 60 gr choklad + 15 gr kokosolja räcker gott till ca 65 bollar/ halva satsen.
♠ Flingsalt, kokos - att strö över
 
♥→ Mixa samma allt utom chokladen till en slät tjock smet. Smält chokladen och ringla i den i smeten - mixa igen. Ställ in i kylen ett par timmar, gärna över natten. Efter att fyllningen fått gotta till sig i kylen är det dags att ta ut den och börja rulla små bollar. Om de blir väldigt kletiga så kan man ställa in bollarna i kylen en kort stund igen så hårdar dom. Smält sedan choklad och kokosolja tillsammans och doppa bollarna, strö sedan över lite flingsalt eller kokos för lite extra fin smak och fint utseende. Förvara i en tät burk i kylen. Ät och njut!