Nyttiga chokladbiskvier

Nyttigare, proteinrika chokladbiskvier där smaken sitter som ett smäck! Satsen blir ca 13 st, dock räcker både fyllningen och överdraget till fler än så men satsen till chokladöverdraget kan man bara minska om man häller chokladen över biskvierna istället för att doppa dom. (Meeen doppa blir det snyggaste resultatet!). Väldigt enkla att göra och det tar inte speciellt lång tid! Kan frysas ner och sparas till när man får oväntat besök, men då rekommenderar jag att man minst dubblar satsen för man kan inte motstå att smaka några när dom är färdiga! ;) 
 
Botten:
1 dl Havregryn (använd rent havre, för glutenfritt) (35gr)
1 dl Mandelmjöl* fettreducerat (35gr)
1,5 msk Osötad äppelmos (30gr)
2 msk Äggvita (ca 34gr)
1 msk Steviaströ
Valfritt: En nypa kardemumma, vaniljpulver och ett dutt kanel!
 → Sätt ugnen på 175 grader. Mixa havregrynen till ett mjöl. Tillsätt resterande ingredienser och mixa till en jämn fast deg. Rulla till bollar och platta till dom till runda kakor. Sätt in i ugn och låt gräddas i ca 10-15 min, dom ska få en fin färg och en krispig yta. Ta ut och ställ in i frysen för att dom snabbt ska svalna.
 
 
Fyllning:
100gr Lindahls vaniljkvarg
1/2 skopa (ca 16gr) Choklad-kasein**
1,5 msk Sötning, förslagsvis sukrinmelis men annat fungerar också
Valfritt: Ett par steviadroppar i chokladsmak och en gnutta kakao.
→ Blanda noggrannt alla ingredienser och ställ in i frysen ett par minuter så krämen får binda sig och stelna en aning. Ta sedan ut bottnarna och fyllningen och fördela fyllningen med en tesked på bottnarna, ställ kallt medan överdraget görs i ordning.
 Fyllningen räcker och blir över, så det är fritt fram att tjuvsmaka under bakningen! ;)
 
 
Överdrag:
60gr Sockerfrichoklad
10gr Kokosolja
2gr Kakao (ca 1/2 tsk)
→ Smält samman ingredienserna ett par sekunder i mikron i en liten skål, så att det blir djup på blandningen så att man enkelt kan doppa biskvierna. Doppa varje biskvi ordentligt i chokladen och ställ in i kylen och låt stelna.
Obs - ungefär hälften blir över men det behövs ändå för att biskvierna ska kunna doppas ordentligt i skålen.
 
 
 
* Mandelmjölet går att byta ut mot 1 dl extra havregryn, jag tror dock att smaken blir bäst med mandelmjöl men ett väldigt bra alternativ för nötallergiker! 
** Vid användning av annat kasein än MMsports dubble rich chocolate kan det behövas mer/mindre beroende på hur mycket vätska kaseinet tar upp, samt att smaken kan skilja lite på olika märken!
Inspirationen kom ifrån Live it, Love it, receptet på bottnarna kommer ursprungligen därifrån medan jag knåpade ihop fyllningen med hjälp av fantasin.
 
En kommentar publicerat i Allmänt, Bakverk, kakor och annat gotta, Recept;
Taggar: Baka, Biskvi, Chokladbiskvi, Lindahlskvarg, bakanyttigt, bakelse, casein, choklad, fikabröd, funksjonellmat, glutenfri, glutenfritt, gotta, gotte, kasein, kokosolja, mmsports, nyttigabakverk, nyttigtfika, recept, sockerfri, sockerfritt, sukrin
#1 - - Lovisa :

Åh den ser grymt god ut, måste prova göra! :)
Hoppas du får en härlig helg! :)