Glutenfritt tunnbröd

Efter maten åkte jag till Sofie för en myskväll i soffan. Vi handlade godsaker, drog i gång en film och hade det allmänt gött bara! 

Träningen bestod av en rejäl uppvärmning sedan tunga set med få reps i benböj, marklyft och bänkpress och till sist rodd som nervarvning. Det var bra krut i kroppen tyckte jag, trots allt julmat ;). 


Recept på glutenfritt tunnbröd ca 8-10st
• 3 dl Havregryn (mixat till ett mjöl)
• ca 5 dl Glutenfri mjölmix
• 2,5 dl Vatten (ev valfri mjölk)
• 1 tsk Salt (ev lite mer, smaka av för att få bäst resultat)
• Lite mer mjöl för utbakning (jag använde kokosmjöl)
Tips: släng i någon god krydda, bland annat lite brödkrydda (finns färdigmix) skulle passa utmärkt! 

» Gör 8-10 små bollar av degen och kavla ut till tunna plattor. Stek i en torr stekpanna ca. 1 min på varje sida och lägg dom färdiga bröden i en bakduk. Eventuellt måste stekpanna torkas ur mellan stekningarna för att inte mjöl ska ligga kvar och brännas vid. Förvaras torrt om dom inte ska ätas direkt. Bröden är goda och går snabbt att göra, dessutom inte alls svåra eller kräver många ingredienser.