Gotta inför jul!

Lakritsfudge ca 18st
• Ca 70 gr färska dadlar (kanske drygt 10st)
• 18 gr Kokosolja (omkring 1,5msk)
• 9 gr/~1msk Kokosmjöl (ev mer vid behov)
• 1 msk Lakritspulver 
• 1tsk vaniljpulver
• En nypa flingsalt 
» Sockerfrichoklad och flingsalt «

>> Mixa samman allt och tryck ut till en rektangel i en form. 0,5-1 cm i höjd blir rätt bra. Ställ in i kylen och skär bitar när det stelnat (satt sig-skulle jag säga) till lite. Tips! Häll smält choklad över bitarna och strö över lite flingsalt! UTSÖKTA! 

Inspiration från anja.elle.se


Black bean truffles ca 75st
• 245 gr Svarta bönor ekologiska (avrunna)
• 35 gr färska dadlar (ca 5st, glöm inte att ta ur kärnorna innan de mixas)
• 25 gr Rå kakao (ca 4msk tror jag) 
• 21 gr (1-1,5msk) Fibersirap gold
• En skvätt walden farms sirap och lite kaffe (kan uteslutas). 
Mixa i en matberedare.
 35-40 gr choklad
• 15 gr kokosolja 
Smält chokladen med oljan och ringla sakta i det i matberedaren och mixa lite till. 
» Ställ in i kylen ett par timmar eller gärna under natten. Rulla sedan till bollar och sätt in i kylen en stund. Smält, under tiden bollarna kyls, choklad och kokosolja (100gr / 20 gr ungefär) för att doppa bollarna i. Doppa gärna fler än en gång (för mycket choklad kan det aldrig bli!) och strö över flingsalt, kokosflingor eller strössel för att piffa upp godingarna! 



Nyttig knäck a'la Jessica ca 60st
• 3 dl Kokosmjölk, den tjocka delen (det fungerar utmärkt med light) 
• 3 dl Fibersirap gold/clear (ca 355gr)
• 3 dl Stevia strö
» Smaksätt om så önskas med förslagsvis: kakao, kokos, nötter, saffran, pepparmint eller pepparkakskrydda.

>> Använd en tjockbottnad kastrull. Koka upp försiktigt med låg värme. 30-60min beroende på hur det kokar etc, välj själv konsistens (lika god som vanlig knäck-konsistens och brythård-knäck), gör kulprov och håll bra koll mot slutet för att uppnå önskad konsistens. 



Snöbollar ca 15-20 st
• 65gr (1/2dl) Osötad äppelmos
• 15gr Kokosmjöl (ca 1,5msk)
• 2 msk Stevia strö
• 1 tsk Kanel
• 1 krm vaniljpulver 
> Tillsätt mer Kokosmjöl eller vassleprotein om den känns för kletig.
+ Kanel och vanilj kan bytas ut till önskade smaker: förslagsvis pepparkakskrydda, kakao eller saffran - smaka av hur mycket som behövs.
» Rulla till bollar och rulla i något gott, så som sukrin melis, kokos eller kakao.


Enkla chokladpraliner ca 30st
• 10st (75gr) färska dadlar (glöm ej ta ur kärnan) 
• 10 gr mandelmjöl (jag använder fettreducerat från funksjonellmat)
• Smaksätt! Kakao/kaffe, vanilj/stevia karamelldroppar, pepparkakskrydda.
> Ev mer mandelmjöl eller vassleprotein om den känns fööör kletig.
Mixa! 
• 100gr Sockerfri choklad och 20gr kokosolja. 
Smält chokladen/oljan och häll i små formar för att göra "skalet" till pralinen. Kyl och låt stelna. Fyll skalen med fyllningen och täck med choklad och ställ in i kylen och låt stelna. 
Galet goda! 



TIPS!! Kommer ni ihåg proteinbiscottin och kolasnittarna med protein som jag gjorde? Dom passar såklart också utmärk nu under jul (och alla övriga dagar om året, hehe). Kika in på recept-katagorin så hittar ni recepten där!! Så himla goda och inte alls särskilt svåra!