Hallonsnittar

 
 
Hallonsnittar ca 15 kakor
1st Äggvita (33g om du använder på dunk)
1/2dl sötningsströ
50g Äppelmos osötad
1dl Tyngre vaniljdrömmar Vassle (35g)
4msk Kokosmjöl (30gr)
1/2tsk Bakpulver
20-30g Hallonsylt utan tillsatt socker
 
 
Glasyr:
1/2dl Sötin-florsocker (eller sukrin melis, vanligt florsocker fungerar självklart också)
1/2msk Vatten
 
 
 
Så här gör du:
♦ Sätt ugnen på 225°C. Vispa ägg och sötning pösigt, tillsätt äppelmosen och rör om försiktigt. Blanda alla torra ingredienser och häll sedan ner de i äggblandningen. Rulla degen till längden av en plåt och lägg den ovanpå en bakpappersklädd plåt. Platta till degrullen till en bredd på ca 5 cm, beroende på hur långa du vill att dina kakor ska bli. Gör försiktigt en skåra i mitten på hela längden (OBS inte för djup - då bryts kakorna lätt när dom är färdiga) och fyll skåran med den sockerfria sylten. Sätt in i ugnen och grädda ca 7-9 min beroende på ugn. Rör ihop glasyren och ta ut kakan och låt en svalna en aning, och ringla glasyren över. Skär bitarna medan kakan fortfarande är lite varm, i sneda snitt. Ät och njut!
 
 
 
Av en sats på 15 snittar: ca. 18 kcal och 2g protein per kaka