Långfredagsfika!

Igår bakade jag en fantastiskt god mjuk kaka, med smak av kanelbulle. Vi tog med den när vi åkte ut till Östra ryd och fikade hos Linn och Dennis. Ett par supermysiga timmar med fint sällskap, påskägg till barnen och massa bus och lek. Sedan åkte vi vidare till Olle och Johanna för några yttligare timmar i fint sällskap och så att även söta Theo fick sig ett påskägg från påskharen, det blev en alldeles perfekt långfredag! 
 
 
 
Mjuk kanelbullekaka
1 Kaka (Ø 24cm, 6-8 bitar, beroende på storlek)
1 msk Fiberhusk
1/2 dl Kokosmjöl
10 gr Vassle (kan bytas ut om 1/4dl kokosmjöl)
1/2 msk Bakpulver
Sötning efter egen smak (runt ±1/2 dl)
185gr Äggvita (från ca 6 ägg)
En nypa salt och 1-2 krm Kardemumma
 
10gr Kokosolja smält
Kanel
15gr (3 rutor) Sockerfri choklad
 
Sätt ugnen på 200 grader. Vispa ägg och sötning pösigt. Blanda ihop alla torra ingredienser och rör försiktigt ner i i bunken med ägg/sötning. Häll ur smeten/degen i en klädd (eller smord&mjölad) form (≈24cm). Smält kokosoljan och tillsätt cirka en tesked kanel och 2 teskedar sötningsströ. ringla ner i smeten och rör lite försiktigt. Hacka chokladen och strö över, peta eventuellt ner bitarna lite med en sked. Sätt in i ugnen och grädda i ca 20 min.