Saftig Blåbär- och citronproteinkaka!

Provade ett kanonrecept från Tasty-health igår, det är otroligt att detta är ett hälsosamt, proteinrikt "fikabröd" - det är så fruktansvärt gott! Smakade riktigt fint efter säsongens sista riksseriematch, det verkade kollegorna också tycka! 😉
 
 
 
Blåbär- och citronproteinkaka 12 bitar
3st ägg
4st äggvitor (ca 130gr)
4 msk stevia strö eller Sukrin
0,5dl (25g) kokosmjöl
0,75dl (30g) havremjöl (mixade havregryn)
2 rågade skopor (50g) whey complete vanilj (Jag använde Pureswe vanilj)
1 msk casein vanilj (el 1/2 msk mer kokosmjöl)
1,5 tsk rivet citronskal
1 tsk bakpulver
1/2 tsk salt
2 dl havremjölk (borde gå med vanlig mjölk också) (Jag tog 1dl lättmjölk och 1dl vatten)
1,5 dl frysta blåbär + 1/2 tsk potatismjöl (Jag använde maizena+lite fiberhusk)
1/2 tsk rapsolja + 2 msk kokos till att smörja & täcka formen (Jag tog kokosolja + kokosmjöl)
 
 
 
1. Sätt ugnen på 180 C. Smörj och strö kokos i en 28 cm pajform med löstagbar kant. Har du mindre form bör du grädda lite längre.
2. Vispa ägg och Stevia fluffigt med elvisp. Tillsätt havremjölken och citronskalet.
3. Blanda blåbären med potatismjölet i en skål och rör om så att mjölet täcker alla blåbär.
4. Blanda alla torra ingredienser i en bunke och blanda sedan med äggsmeten. Blanda väl, gärna med elvisp. Ha till sist i blåbären och rör om försiktigt. Häll i formen och grädda i ugnen i 25-30 minuter, tills kakan blivit fast.
5. Låt svalna och servera gärna med en klick kesella som du blandar med lite Stevia, rivet citronskal och lite vaniljpulver.