Vaniljproteinkakor - magiskt goda
Kakbotten: (Inspiration från den underbara bloggen Roethlisberger)
60g Fibersirap
25g Tyngre's vassle Vaniljdrömmar
15g Kokosmjöl
En nypa vaniljpulver
En nypa salt
Ev. lite vätska om degen känns alldeles för tjock.
◊ Sätt ugnen på 175°. Blanda alla torra ingredienser och ställ åt sidan. Värm sirapen ett par sekunder i micron tills det bubblar. Blanda samman allt till en tjock deg och rulla till bollar och platta ut i formar så att det även täcker kanterna. Jag använde vanliga muffinsformar men har man silikonformar så är det att rekommendera! :) Grädda i mitten av ugnen i ca. 6-8 min, ta ut och låt svalna helt innan du rör dom.
Fyllning: (Inspiration från härliga GoForFit)
35g Kaseinpulver Vanilj
25g Tyngres vassle vaniljdrömmar (annat vassle i vaniljsmak fungerar också)
15g Sukrinmelis (eller vanligt florsocker)
80g Mjölk (jag tog laktosfri lättmjölk)
En nypa vaniljpulver och ett par steviadroppar i karamellsmak om man önskar.
◊ Blanda alla torra ingredienser och tillsätt sedan mjölken. Massan ska bli ganska tjock, inte särskilt rinnig. Ställ i kylskåpet en stund om inte kakorna svalnat ännu.
Toppa med:
40g Sockerfri mjölkchoklad
+ ev. några gram kokosolja för att göra den lite lösare.
◊ Smält chokladen och ev. oljan ett par sekunden i micron, eller över vattenbad. Häll över kakorna och ställ dom i kylen eller frysen för att stelna. Ät och njut!!
Vad goda de ser ut!