En utsökt glutenfri (& sockerfri) tårta!

Glutenfri (& sockerfri) tårtbotten (1st):
• 3 st Ägg
• 1 st Äggvita (ca 35gr)
• 2 dl Stevia strö
• 1/4 dl Kokosmjöl
• 1/4 dl Mandelmjöl
• 1/2 dl Rismjöl
• 1 dl Maizena
• 1 tsk Bakpulver
• Valfritt: en nypa salt och 1-2krm Kardemumma
 
Gör så här:
• Vispa ägg och sötning pösigt, ca 10min.
• Blanda ihop alla torra ingredienser och vänd försiktigt ner lite i taget i äggblandningen.
• Smörj och mjöla en form (≈24 omkrets), använd förslagsvis lite kokosolja och kokosmjöl.
• Grädda i nedre delen av ugnen i ca 15-20 min, tills kakan är genomgräddad. Ta ut och låt svalna helt, skär försiktigt bottnen i två delar för att göra en fin tårta. Kakan går jättebra att frysa ner till ett senare tillfälle, ta fram ur frysen ett tar timmar innan den ska användas så den tinar helt. 
 
Förslag på en superfräsch och smarrig tårta:
♥  Recept från Tasty-Health (Översta bilden är tagen från hennes blogg. Resterande bilder är egna)
 Den passade kanonbra som födelsedagstårta men känns mer som den perfekta sommartårtan med sin friska smak av citron.
 
 
 
1. Citronkräm:
• 2 äggulor
• 2 msk kokosolja (har du inte kokosolja går det bra med smör)
• 1,5 msk stevia strö
• 2 msk färskpressad citronjuice
• 1 tsk rivet citronskal

2. Vaniljkräm (spara hälften till grädden):
• 300 g lättkesella (Jag tog Lindahls lättkvarg Vanilj)
• 10 g vaniljcasein (Jag använde bodyscience från MMsports)
• 1 msk stevia strö
• 4-5 msk vatten eller tills du får önskad konsistens

3. 200 g blåbär + en nypa stevia strö + 2 tsk potatismjöl (så att botten inte blir för blöt)

4. "Grädde":
Hälften av vaniljkrämen
1 hårt vispad äggvita

 
 
Börja med fyllningen till tårtan under tiden som botten gräddas: 
• Rör ner alla ingredienser till citronkrämen i en kastrull. Sätt på kastrullen på en platta och sätt på medelhög värme. Vispa hela tiden tills krämen stelnar och blir till en kräm. Se till att du inte värmer för länge, då blir det äggröra!
• Mosa blåbären och blanda ihop med stevia och potatismjöl.
• Blanda ihop ingredienserna till vaniljkrämen och vispa den sista äggvitan hårt. Blanda försiktigt ihop hälften av vaniljkrämen med den vispade äggvitan.
• Skär botten i två delar, bred citronkrämen på locket.
 
Bred ut blåbären på botten och sedan vaniljkrämen. Lägg locket över botten och bred sedan ut "grädden" över tårtan. Dekorera med färska jordgubbar och kokosflarn, eller helt enkelt och snabbt med ett fint strössel.