Mitt recept på saffranstryffel

Saffranstryffel med vitchokladfrosting
Ca 15-20 st
Ingredienser fyllning:
• 75 gr lätt keso
• 2-2,5 msk whey100 vanilj (casein fungerar också men mängden minskar lite pga. Casein drar åt sig vätska mycket mer)
• 1 msk sötning
• 1/4 msk saffransessens (1/4pkt torr saffran)
(För chokladsmak, om möjligt byt vaniljproteinet till choklad och tillsätt ca 1 msk raw kakao istället för saffran. Använd gärna ett par droppar chokladstevia också! Alternativt byt saffran mot ca 1tsk pepparkakskrydda för ännu en julig smak! 😍)
 
Vitchoklad-frosting:
• 50 gr kokosolja
• 50-60 gr sukrin melis
• 1-2 krm vaniljpulver
Ischokladformar eller liknande
 
» Sätt in kokosoljan i micron på full effekt ett par sekunder, blanda sedan med melis och vanilj. 
» Häll i lite vitchoklad i varje form och vänd formarna åt alla håll så att frostingen täcker alla sidor. Ställ in formarna i frysen under tiden som fyllningen görs. Lite mer än halva satsen ska bli över till påfyllningen i slutet.
» Mosa keson till en smet och tillsätt resterande ingredienser.
» Fyll formarna med hjälp av två skedar eller om möjligt rulla små kulor och lägg i.
» Fyll på med frosting tills formarna är helt fyllda, ställ in i kylen.
 
Inspiration från www.tasty-health.se, där finner ni också orginalreceptet! Ändrade om receptet och valde att göra egen vitchoklad istället för att använda färdig. 😊