First stop - Stockholm

Då var resan igång! Hann knappt något mer än att vakna, äta och dra igen väskorna innan det var dags att bege sig. Avresa mot Stockholm, lugnt och sansat sedan till ishallen för (tro det eller ej men nu är det verkligen sant) den sista matchen på svensk mark för denna säsong! Så nu ligger jag i sängen efter att ha intagit kvällsfika tillsammans med min faster, farbror och kusin. Underbart att kunna stanna över här och få träffa dom en snabbis också! 
 
Imorgon ska jag sova ut rejält hade jag tänkt för att sedan förmodligen åka in till Täby centrum en sväng och bara strosa runt en stund. Skönt med en helt ledig dag att bara ta det lugnt på och kunna ladda upp och förbereda sig för kommande vecka. Det ska bli så himla roligt att få åka iväg på turneringen som jag har sett framemot så länge och nu är det äntligen dags!! Var in och kikade lite på bilder från Bled och från hotellet vi ska bo på, det ser helt fantastiskt ut, tror inte att jag kommer lida särskilt mycket alls om jag ska vara ärlig ;) En vecka med ishockey kan inte bli annat än toppen, right?! 

Äventyret tjuvstartar med start imorgon!

Idag har det inte hänt särskilt mycket, jag var vaken rätt sent igår för att sova länge imorse. Omställning för nattjobb, enda jobbpasset på två veckor så jag klagar inte! Jag packade mest och sprang ner på stan för att hämta ut min lärobok till första delen (som börjar direkt när jag kommer hem!!) av utbildning till Personlig tränare! Så kul!! 😍 Lite senare tog jag en vila för att efteråt laga middag, färsk potatis, kyckling, sallad och sötsursås fick det bli. Äntligen börjar potatisen vara små och fina, älskar verkligen färsk potatis! Det är nog något jag skulle kunna äta tills jag spricker, haha! Nu sitter jag iallafall på jobbet och har ca 8 timmar kvar till huvudet får landa på kudden. 

Imorgon blir det att äta, stänga igen väskorna och åka till huvudstaden igen! Ska först döma en match och sedan åker jag hem till kusinerna för att sova där och ha en lugn torsdagsförmiddag innan jag senare åker ut till Arlanda för en natt där innan flyget lyfter tidigt på fredagmorgon! Äventyret tjuvstartar alltså redan imorgon! WOOPWOOP! 👊🏻

Packa, packa - Bakpaus

Nu är det tusen bollar i luften hos mig, full fart uppe i Hjärnkontoret haha! Igår började packningen ta form, försöka klura ut hur jag ska klara av 8kg i handbagage för 10 dagar och vad jag eventuellt kan packa ner i hockeytrunken och vad som MÅSTE ner i trunken (all utrustning är självklar men även necessär och annat, som antingen innehåller vätska eller är för tungt för att ta en plats i handbagaget...), måste byten fram och tillbaka mellan väskorna.  Vid lunchtid gick jag på ett möte eller en intervju rättare sagt, det ser ut att leda till något riktigt bra och roligt framöver! Sedan hem igen för en snabb lunch, jag gjorde en nyttig sötpotatispizza med kyckling, paprika och keso på - otroligt gott om jag får säga det själv!


(Botten innan gräddning och topping)

Jag slängde även ihop ett Sötpotatisbröd av purén som blev över. Brödet blev otroligt saftigt och sött, sjukt gott!! Skulle helst äta det varje dag men så ofta orkar/kan jag nog inte baka, haha! Höftade lite på recepten men ska se till att knåpa ihop dom när jag är hemma från Slovenien, så det kommer så småningom!

Brödet togs med till en påskmiddag hemma hos Olle och Johanna senare på eftermiddagen/kvällen tillsammans med Linn och Dennis. Efter maten var vi i lekparken ett stund innan barnen skulle sova och sedan slog vi igång en film och hade det supermysigt! 



Pumpafrallor på påsklunch

I lördags blev det frukost och packa i ordning mellanmål för att sedan åka mot huvudstaden för dömning. Dock blir inte heller den den sista matchen innan VM, haha! Jag fick nämligen en match till under nästa vecka, helt fantastiskt! Känns kanonbra att få ett par matcher till i benen inför turneringen, så man är 110% redo. 
 
Igår var vi och åt hos Eriks föräldrar tillsammans med hans syskon med familjer. Hur trevligt som helst och riktigt god mat! Vi bjöd på kalkon med sås och potatis, första gången jag åt kalkon faktiskt men jag gillade det verkligen! Vi stannar kvar där hela dagen och bara umgicks och hade det mysigt, en promenad och lite bollspel innan vi såg Mästarnas mästare. 
 
Med mig till lunchen/middagen hade jag nybakta frallor, Pumpafrallor! Måste erkänna att jag var lite spänd över hur dom skulle smaka, har aldrig gjort pumpabröd tidigare och jag följde dessutom inget färdigt recept. Men dom gick verkligen hem, jag är riktigt nöjd med resultatet och brödet tog slut vilket tyder på att fler än jag själv tyckte att dom var goda! 
 
 
För 9 st Pumpafrallor (alt. 1 formbröd)
Ca 330 g Pumpapuré
30 g Kokosmjöl
30 g Rismjöl
55 g Sempers Fin mjölmix
10 g Pofiber
5 g Fiberhusk
20 g Havregryn (rent havre, för glutenfritt)
1 tsk Bakpulver
1 tsk Bikarbonat (blandat med 0,5 msk äppelcidervinäger, för att ta bort smaken) kan nog ersättas av bakpulver
1 tsk Salt
1-2msk Sukrin Gold (eller annan strö-sötning)
20 g Kokosolja (eller valfritt fett)
2 Ägg (rör i en separat skål och spara lite till pensling)
Ev. Frön att toppa med, valfritt kryddor (jag tog i lite brödkryddor-mix)
 
 
Sätt igång ugnen på 200grader. Blanda ihop alla torra ingredienser och tillsätt därefter purén, olja och till sist ägg. Blanda till en jämn deg, den ska vara lite kletig annars finns det risk att brödet blir torrt. Blöt eventuellt händerna för att lättare kunna rulla till bollar, platta ut bollarna lite. Penlsa med ägg och toppa ev. med frön. Sätt in i ugnen och grädda i mitten i ca. 15 min. Ta ut och låt svalna lite, ät och njut!
 
 
 

Långfredagsfika!

Igår bakade jag en fantastiskt god mjuk kaka, med smak av kanelbulle. Vi tog med den när vi åkte ut till Östra ryd och fikade hos Linn och Dennis. Ett par supermysiga timmar med fint sällskap, påskägg till barnen och massa bus och lek. Sedan åkte vi vidare till Olle och Johanna för några yttligare timmar i fint sällskap och så att även söta Theo fick sig ett påskägg från påskharen, det blev en alldeles perfekt långfredag! 
 
 
 
Mjuk kanelbullekaka
1 Kaka (Ø 24cm, 6-8 bitar, beroende på storlek)
1 msk Fiberhusk
1/2 dl Kokosmjöl
10 gr Vassle (kan bytas ut om 1/4dl kokosmjöl)
1/2 msk Bakpulver
Sötning efter egen smak (runt ±1/2 dl)
185gr Äggvita (från ca 6 ägg)
En nypa salt och 1-2 krm Kardemumma
 
10gr Kokosolja smält
Kanel
15gr (3 rutor) Sockerfri choklad
 
Sätt ugnen på 200 grader. Vispa ägg och sötning pösigt. Blanda ihop alla torra ingredienser och rör försiktigt ner i i bunken med ägg/sötning. Häll ur smeten/degen i en klädd (eller smord&mjölad) form (≈24cm). Smält kokosoljan och tillsätt cirka en tesked kanel och 2 teskedar sötningsströ. ringla ner i smeten och rör lite försiktigt. Hacka chokladen och strö över, peta eventuellt ner bitarna lite med en sked. Sätt in i ugnen och grädda i ca 20 min.
 
 

Förmiddag på gymmet

Nu har jag precis fått i mig ett något sent mellanmål, kvarg med cashewnötter och gojibär och två majskakor med keso och skivad kyckling. Kände att det var dags att prova ett nytt pålägg och skymtades tunna skivor av örtkryddad kyckling igår när vi handlade så det fick det bli, helt okej - jag är lite ovan med det sortens pålägg men jag vänjer mig nog snabbt. ;) Imorse efter frukosten gick jag ner till World Class och värme upp 10min på bandet innan jag körde ett CX-pass. Jag stannade kvar en timme i salen efteråt för att öva in ett par övningar, mycket fokus på att det ska bli korrekt och en hel del att anteckna. Efter träningen drack jag en proteindryck av NUDE, riktigt söt och god!! 10g Protein i en liten flaska med ett gott innehåll, är väl aldrig fel?
 
 
 

En utsökt glutenfri (& sockerfri) tårta!

Glutenfri (& sockerfri) tårtbotten (1st):
• 3 st Ägg
• 1 st Äggvita (ca 35gr)
• 2 dl Stevia strö
• 1/4 dl Kokosmjöl
• 1/4 dl Mandelmjöl
• 1/2 dl Rismjöl
• 1 dl Maizena
• 1 tsk Bakpulver
• Valfritt: en nypa salt och 1-2krm Kardemumma
 
Gör så här:
• Vispa ägg och sötning pösigt, ca 10min.
• Blanda ihop alla torra ingredienser och vänd försiktigt ner lite i taget i äggblandningen.
• Smörj och mjöla en form (≈24 omkrets), använd förslagsvis lite kokosolja och kokosmjöl.
• Grädda i nedre delen av ugnen i ca 15-20 min, tills kakan är genomgräddad. Ta ut och låt svalna helt, skär försiktigt bottnen i två delar för att göra en fin tårta. Kakan går jättebra att frysa ner till ett senare tillfälle, ta fram ur frysen ett tar timmar innan den ska användas så den tinar helt. 
 
Förslag på en superfräsch och smarrig tårta:
♥  Recept från Tasty-Health (Översta bilden är tagen från hennes blogg. Resterande bilder är egna)
 Den passade kanonbra som födelsedagstårta men känns mer som den perfekta sommartårtan med sin friska smak av citron.
 
 
 
1. Citronkräm:
• 2 äggulor
• 2 msk kokosolja (har du inte kokosolja går det bra med smör)
• 1,5 msk stevia strö
• 2 msk färskpressad citronjuice
• 1 tsk rivet citronskal

2. Vaniljkräm (spara hälften till grädden):
• 300 g lättkesella (Jag tog Lindahls lättkvarg Vanilj)
• 10 g vaniljcasein (Jag använde bodyscience från MMsports)
• 1 msk stevia strö
• 4-5 msk vatten eller tills du får önskad konsistens

3. 200 g blåbär + en nypa stevia strö + 2 tsk potatismjöl (så att botten inte blir för blöt)

4. "Grädde":
Hälften av vaniljkrämen
1 hårt vispad äggvita

 
 
Börja med fyllningen till tårtan under tiden som botten gräddas: 
• Rör ner alla ingredienser till citronkrämen i en kastrull. Sätt på kastrullen på en platta och sätt på medelhög värme. Vispa hela tiden tills krämen stelnar och blir till en kräm. Se till att du inte värmer för länge, då blir det äggröra!
• Mosa blåbären och blanda ihop med stevia och potatismjöl.
• Blanda ihop ingredienserna till vaniljkrämen och vispa den sista äggvitan hårt. Blanda försiktigt ihop hälften av vaniljkrämen med den vispade äggvitan.
• Skär botten i två delar, bred citronkrämen på locket.
 
Bred ut blåbären på botten och sedan vaniljkrämen. Lägg locket över botten och bred sedan ut "grädden" över tårtan. Dekorera med färska jordgubbar och kokosflarn, eller helt enkelt och snabbt med ett fint strössel.
 
 
 

Påskavundsjuka och VM-längtan

Åh vad jag önskade att jag var tillsammans med familjen och släkten uppe i stugan nu... Alla är samlade och jag vet precis hur härligt dom kommer att ha det! Påskmiddagar, påskäggsjakt, grillning, skoteråkning och den årliga pimpeltävlingen nere på sjön. Nä, men jag är kvar hemma i stan och gör vad?? Ooo så avundsjuk jag är, haha! 
 
Igår dömde jag säsongens sista match i Sverige, trodde jag, men fick precis nu en till match som är i helgen. Känns riktigt roligt, trots att det är mitt i påsken! Därefter väntar Womens World Championship div IIA !! På torsdagkväll bär det av till Arlanda och på fredagen lyfter planet mot Sloveinen, hur fantastiskt är inte det? Jag är så oerhört tacksam och stolt över att få förtroendet och att få döma mitt första VM. 
 
Direkt efter jobbet stannade jag till i stan och hämtade ett paket från Svensk hälsokost. Jag behövde lite påfyllning här hemma och har länge varit sugen på att testa spirulina så så fick det bli! Ska även testa ett nytt märke på sockerfritt florsocker, det är kul att se om det skiljer något märkena emellan. 

Idag har jag bara jobbat och efter det handlat, ätit middag och sett ännu ett avsnitt av Mästarnas mästare som vi hade missat. Jag ska strax träna lite grann, ska öva in två olika pass här hemma i lägenheten och det blir mer fokus på att göra det rätt och riktigt än vad det blir fokus på att svettas. Efter att ha tränat blir det fotboll på tvn, Sverige möter Turkiet i en träningsmatch! En lugn start på påskhelgen, känns rätt skönt faktiskt.

En tumme ner men flera upp

Okej... Receptet på det som var i ugnen medan jag skrev det förra inlägget kommer inte att ges ut... Allt åkte för första gången i soporna!  👎🏻 Haha, nä inte bra alls! Men men, sånt som händer man när bygger egna recept och provar nya främmande saker. Dock så bakade jag två andra saker också, som var kanongoda! Biskvierna (recept finns längre bak, dom här är dock inte chokladdoppade) gjorda på endast havremjöl  provades, alltså nötfria sådana då! Och en muffins från en av favoritblggarna Tasty-health.se, PB chocolate swirl protein muffins kallar hon dom. Receptet kommer! Lite mycket havresmak men fortfarande goda med en härlig smak av jordnöt. 👍🏻


Idag har jag fixat och donat med att få alla matcher från fjolåret inskriva i Excel med resor och allt vad det kan vara, bokat tåg t/r inför VM och hotell för dagen innan då mitt flyg går tidigt på fredagen och även lite fix för utbildningen. Men sedan var allting klart! Ordning och reda! 👍🏻

Körde ett spinningpass följt av bodypump ikväll. Nytt pass igen och jag måste säga att jag faktiskt tycker om det, det var lätt att komma in i! Bröst och triceps tycker jag fick kämpa lite extra, aningen mindre i benen än förra releasen. Tumme upp blir det ändå! 👍🏻👍🏻


Mästarnas mästare

Igår var jag riktigt trött... Somnade under filmen som vi slog på runt 9-10 på söndagskvällen och sedan vaknade jag av mitt andra alarm - vilket aldrig händer!! Jag brukar alltid vakna och kliva upp direkt efter det första men nu hade jag tydligen snoozat den i sömnen, resten av dagen var riktigt seg. När jag kom hem kom jag en timmes powernap och sedan kändes det lite bättre iallafall, så iväg till gymmet för ett spinning- och cxpass! Så skönt att komma sig iväg, har varit hängig i helgen och så trött som jag var ville huvudet inte alls dit men väl där så kändes det riktigt bra!
 
En långt samtal med bästa Marre (tur att hon är bra på att ringa, jag är helt värdelös på det så det blir pinsamt nästa... Skämmes!) och sedan var det plötsligt dags för att lägga sig. Vi hade missat Mästarnas Mästare så vi såg det i sängen innan vi somnade, heja Peter - gör Övik stolt(are)! ;) 
 
Idag tog jag sovmorgon, är ledig nämligen. Så det har varit en lugn förmiddag med en god frukost och nu har jag knåpat ihop ett nytt recept! Bakverket är i ugnen just nu, så det blir spännande att se resultatet, blir det bra så kommer receptet såklart att komma ut snart! :) Det väntas träning senare också men i övrigt har jag inte planerat så mycket för dagen. 
 
 

Vilken vecka!

Förra veckan var en riktigt bra vecka. Jag hade tre matcher, varav en av dom var den första finalen mellan Luleå och Linköping. Min andra final i karriären, hårt jobb lönar sig! Så himla roligt!! Sedan fyllde jag 22 år i fredags och spenderade kvällen med fina vänner och en väldigt god middag. Födelsedagen innebar också att jag pratade med många av mina nära och kära, så härligt att få byta några ord. Min storebror fyllde 25 år i helgen och tyvärr missade jag firandet men jag tror att hans dag blev kanon ändå! I lördags var vi och firade Eriks brorsson som fyllt år och igår innan min match kom Eriks familj på fika! 
 
Det mesta (allt utom glass egentligen) på fikabordet igår var sockerfria/proteinrika bakverk, men uppskattat ändå! 😍 Ska lägga ut receptet på tårtan i veckan, en god tårta med fräsch smak av citron! Mmmm, åt nog halv själv om jag ska erkänna... Haha! 

Åh just! Det är bara cirka 1,5 veckan tills jag ska på mitt första VM! Ska bli enormt kul och jag är riktgt laddad, ska spännande att se Sloveinen (Bled) också! 

Och sist men inte minst! Igår satt jag som på nålar för att fixa platser till mig och Virre till Vasaloppet 2017, och ja minsann jag lyckades roffa åt mig två platser av ca 16000 som var slutsålda på 4min! Sjukt, 9mil på skidor nästa år alltså... 3 mil var nog jobbigt, haha! Men utmaningar är roligt, så varför inte anta denna? 😍😍



Tjugotvå år

Vilken fantastisk 22-årsdag det blev! Känner mig trött och sliten idag, nästan bakis-känsla men med tanke på att jag endast drack läsk och kaffe igår så kan det omöjligt stämma... Berusad av glädje kanske? Haha! Dagen och kvällen blev verkligen kanontrevlig och det var jätteroligt att alla (förutom stackars Johanna som oturligt haft influensan i veckan) kunde komma! Jag fick ett presentkort på Protenexperten från dom, så himla bra!! Dom känner mig verkligen rätt, en butik jag besöker varje vecka! Supertack! 😍❤️
 
Efter en kortdag på jobbet gick jag hem och började förbereda kvällen, jag hade tänkt hinna med ett träningspass men tiden rann iväg. Kroppen kan nog behöva någon extra dag med vila, nästa vecka är det dags att gå in i dom goda vanorna igen - med träning och bra mat, den livsstil som jag normalt har med andra ord. Jag tycker absolut att det är helt okej att faktiskt ligga och lata sig, äta vad man känner för att äta och bara vara, så länge det inte blir varje dag eller alldeles för ofta. Vid 6-tiden kom Linn, Dennis och Olle och vi tog lite försnacks i form av grönsaker, nachos och dipp. Dippen var gjord på mini fraiche och kvarg men smakade precis lika gott som vanligt. Vid 7 kom även Carl och Sandra och då var det dags för förrätt: en toast med skink-/philadelpiaröra (för min del champinjonröra på glutenfritt bröd), alla verkade tycka att det smakade bra - alla tallrikar var tomma och det var glada miner.
 
 
 
För röra till 6 toastar: 200gr philadelpia 3%, 100gr mini fraiche, 120gr basturökt skinka (sparade 1,5 skiva, delad i 6 bitar för att lägga en liten skinkrulle ovanpå toastarna), lite finhackad rödlök, salt peppar, cayenne. Jag skar brödet i trianglar och dekorerade med en gurkskiva, en längd paprika, några spenatblad och en liten rullad skinka.
 
Slängde in kycklingen i ugnen (receptet finns i inlägget från förra helgen) och satte igång riset när medan vi intog förrätten. Lagom till att vi hunnit få ner toasten och tjattrat en del så var riset och kycklingen klart, kvar var bara såsen. Så även om man kör igång allting direkt så blir det inte för tight mellan rätterna för såsen måste som sagt göras när det andra redan är klart. Så skyn från kycklingen kokades upp till en god sås och maten var redo att serveras. Oooh så gott, åt så jag storknade! Lika så dom andra, lite av paltkoma kan man säga... Men det är ett bra betyg iallafall! 
 
 
 
(Bara jag missade visst att Carl hade skojat till det lite precis innan bilden togs..)
 
Efter en lite länge paus med ätande blev det dags för efterrätt, då bjöds det på kaffe med glass, choklad, sockerfriamaränger och massa frukt! Det är så enkelt men sååå frukt-ansvärt gott (fnissar för mig själv, humornivå är låg idag. igen.)! Nu var magarna verkligen proppfulla och vi rörde oss inte ur fläkten på ett bra tag, ett gott snack runt bordet innan vi tillslut flyttade över till vardagsrummet. Vi körde igång lite spel, Galen panna och Gifta - på låtsas, älskar sällskapsspel så himla mysigt och trevligt att bara skratta och umgås! Intag av snacks blev det också såklart, hur man nu orkade få ner det? Jag antar att det finns en reservmage gömd i kroppen för sånt, haha! 
 
 
 
 

Nytt recept på Proteinbrownie!

Nytt recept på proteinbrownie!! Fortfarande väldigt proteinfyllda men med lägre kaloriinnehåll - bananen är utbytt mot pumpapuré och mandelsmöret borttaget! Gjorde dessa godingar tidigare i veckan, som en proteinbar fast det ser ut och smakar som en mjuk smarrig kaka! Perfekt till kaffet, som mellanmål - eller varför inte en lyxig brownie-frukost?! 😍😃
 
 
 
Proteinbrownie: ca 18st
♥ 110gr Pumpapuré*
♥ 2 dl (60gr) havregryn
♥ 2st Ägg
♥ 1st Äggvita
♥ 2 skopor (60gr) Proteinpulver Vassle i Chokladsmak
♥ 1 tsk Bakpulver
♥ 1 msk Kaffe
ev. 1 msk vatten om smeten känns för trög.
♥ ♥  Valfritt: En skvätt WF's chokladsås, steviadroppar Choklad,
en nypa vaniljpulver och en tsk kakao
 
♠ Sätt ugnen på 200 C.
♠ Mixa allting till en slät smet och häll i en klädd ugnform.
♠Grädda i mitten av ugnen på i 15-20min, låt svalna och skär upp i bitar.
 
Tycker att det här receptet blev bättre än det förra faktiskt, prova och jämför vad ni själva tycker! Bananen ger ju lite smak också, så vill man ha banansmak är det andra receptet att föredra.
 * Det finns färdig att köpa på burk men det är superenkelt (och billigare!!) att göra egen pumpapuré! Skala och skär pumpan i små bitar och koka till dom bli mjuka, ca 10 min. Mixa till en slät puré! 👍🏻

Frukost i säng, sång och presenter

Igår efter jobbet blev det storhandling, förberedande av middag och städning - det var full rulle fram till sovdags! Skönt att inte behöva göra alltihop idag innan vännerna kommer 😍

Nu på morgonen har jag bjudits på frukost i sängen, ljuvliga grattissånger och fina presenter. En kanonstart på min 22-årsdag! 



Saftig Blåbär- och citronproteinkaka!

Provade ett kanonrecept från Tasty-health igår, det är otroligt att detta är ett hälsosamt, proteinrikt "fikabröd" - det är så fruktansvärt gott! Smakade riktigt fint efter säsongens sista riksseriematch, det verkade kollegorna också tycka! 😉
 
 
 
Blåbär- och citronproteinkaka 12 bitar
3st ägg
4st äggvitor (ca 130gr)
4 msk stevia strö eller Sukrin
0,5dl (25g) kokosmjöl
0,75dl (30g) havremjöl (mixade havregryn)
2 rågade skopor (50g) whey complete vanilj (Jag använde Pureswe vanilj)
1 msk casein vanilj (el 1/2 msk mer kokosmjöl)
1,5 tsk rivet citronskal
1 tsk bakpulver
1/2 tsk salt
2 dl havremjölk (borde gå med vanlig mjölk också) (Jag tog 1dl lättmjölk och 1dl vatten)
1,5 dl frysta blåbär + 1/2 tsk potatismjöl (Jag använde maizena+lite fiberhusk)
1/2 tsk rapsolja + 2 msk kokos till att smörja & täcka formen (Jag tog kokosolja + kokosmjöl)
 
 
 
1. Sätt ugnen på 180 C. Smörj och strö kokos i en 28 cm pajform med löstagbar kant. Har du mindre form bör du grädda lite längre.
2. Vispa ägg och Stevia fluffigt med elvisp. Tillsätt havremjölken och citronskalet.
3. Blanda blåbären med potatismjölet i en skål och rör om så att mjölet täcker alla blåbär.
4. Blanda alla torra ingredienser i en bunke och blanda sedan med äggsmeten. Blanda väl, gärna med elvisp. Ha till sist i blåbären och rör om försiktigt. Häll i formen och grädda i ugnen i 25-30 minuter, tills kakan blivit fast.
5. Låt svalna och servera gärna med en klick kesella som du blandar med lite Stevia, rivet citronskal och lite vaniljpulver.
 
 

Se finalen ikväll på SVT-Play

Halloj! Efter en god natts sömn så har jag nu precis ätit en riktig matchfrukost, (vilket jag egentligen äter varje dag, men det låter så fint, haha!). Fullproppat med proteiner och bra med fibrer från gröten, det är en bra uppladdning! En kopp kaffe, bra musik i högtalarna och om ett tag ska jag ut på en pre-game Walk. Älskar när jag kan ta ledigt på matchdagar, då är förutsättningarna på topp och förberedelserna kan göras optimala. 
 
Idag är det första finalmatchen i Riksserien, bäst av tre. Linköping mot Luleå i Stångebro, Linköping, och i helgen spelas final 2 (och ev. 3) på COOP-Arena, Luleå. Nedsläpp 19.00 ikväll - visas på SVT-Play och i helgen 13.00 - visas på SVT2!  Sista veckan, sista rycket - nu ska allting avgöras. 
 
Bild från fjolårets avgörande final.
 

Recept!! Fantastiska Pumpamuffins

Undersökningen igår var allt utom rolig, men nu är det bortgjort! Skönt att slippa tänka mer på det och att allt såg bra ut, fast det visste jag väl egentligen redan eftersom att jag mår så mycket bättre :) Var lite nervös inför besöket och det hjälpte kanske inte att det inte fanns någon läkare tillgänglig så jag fick vänta en timme extra där, och hungrig var jag kan jag lova haha! Undersökningen går väldigt snabbt (även om det inte känns så) och det är över på bara ett par minuter, bara att härda! Tur att vi hade ett ärende att göra innan vi åkte hem sen, för lokalbedövningen gör att man inte får äta direkt efter heller men när vi kom hem igen så fick jag äntligen mat i magen! Sedan åkte jag iväg på mötet - och åt igen för att komma ikapp lite och ha tillräckligt med energi för att åka på match sedan. Jag lyckades med energinivån iallafall för det kändes väldit bra i kroppen (och knoppen), tur att man förbereder sig och har matlådor, mellanmål etc. färdigt för att lätt kunna få i sig något - av rätt kvalité dessutom! 
 
 
Pumpamuffins: ca 16-18 st minimuffins
 
♦ 18gr (ca 2 st) torkade aprikoser
♦ 20gr (ca 2 st) färska dadlar
♦ 6gr Mullbär (en liten näve)
↔ Här kan man blanda hur man vill: bara aprikoser, bara dadlar eller bara mullbär - fritt fram!
♦ 1 Ägg
♦ 70gr Pumpapuré (ca 2-3 stora msk gissar jag på)
♦ 1 msk Pofibrer
♦ 1 msk Rismjöl
♦  2 msk Majsmjöl
♦ 2,5 msk Kokosmjöl
↔ Det ska gå att byta Ris-, majs- och 1 1/2 msk kokosmjöl mot mandelmjöl - prova er fram med mängden isf - 3/4+ dl bör det ligga runt.
♦ 1 tsk Bakpulver
♦ 1/2+ dl Vätska (jag tog lättmjölk) Tillsätt lite i taget för rätt konsisten på smeten, kan behövas mer/mindre.
♥ En nypa salt, en gnutta kardemumma, vaniljpulver och en släng med kanel - ger fantastiskt god smak!
 
◊ Skär pumpan i små bitar och koka i en kastrull tills dom känns mjuka. Mixa till en slät puré. 
♣ Starta ugnen på 175 grader. Mixa sötningen (frukt/bär), ägg och puré till en slät smet. Blanda alla torra ingredienser i en skål och häll sedan över till smeten - blanda noga. Tillsätt vätska, lite i taget, tills du får en jämn och slät smet och fördela sedan i formar. Grädda i mitten av ugnen ca ±15 min, dom ska få en fin färg och inte kleta (lite är okej, men det ska inte vara smet).
 
Jag är supernöjd med det här receptet, jag höftade med allt och det gick verkligen vägen där här gången! Dom är riktigt goda, som sagt när Erik ropar högt hur gott det var så är det ett väldigt bra betyg! Så bakar ni för att gäster ska komma - göm dom snabbt för annars är risken stor att hamnar dom i magen direkt ;) Skicka gärna bilder, eller resultat om ni provar att göra dessa - vill veta vad ni tycker och gärna lägga upp bilder och resultat om någon testar mina recept! :) ♥

Starten av veckan

Efter en lång arbetsdag kom jag hem och åt mellanmål för att sedan sova skönt i soffan en stund. Strax efter att jag vaknat var det dags gå ner till world Class och kör spinning & cxworx! Nästa vecka är det dags att byta från cx18 till cx22, om jag minns rätt, samma gäller bodypumpen - spännande att se hur dom nya passen kommer att se ut! 

Idag har jag försökt att sova så länge som möjligt, men vid 9-tiden var jag klarvaken... Jag ligger dock fortfarande i sängen, haha! Jag ska göra gastroskopi idag så måste vara fastande, därför vill jag inte kliva upp innan det är dags att åka haha... Vilket är om ytterligare 1,5h... Vill mest bara få det överstökat och ett bra resultat på mina 2år som glutenintolerant (då jag fick diagnosen vill säga). 

Efter undersökningen ska jag först och fram äta något gott för att inte långt senare åka på personalmöte och efter det bli upphämtad där för att åka direkt på match. Trots en förmiddag spenderad i sängen så blir det rätt fullspäckat idag ändå! 
Alltid en gó känsla att dra på sig utrustningen, idag blir första gången denna vecka av tre 💪🏻😍

Söndag

Imorse blev det sovmorgon för hela slanten och en lugn dag över lag. Jag slängde ihop en sockerfri marängsmet och smaksatte dom med bland annat hallon, vanilj och lakrits - roligt med lite andra smaker än bara vanlig maräng! Passar kanske bra till efterrätten (som jag inte har bestämt vad det blir än) på fredag när vi får gäster. Jag hade hoppats på att vara bortrest på min födelsedag och över helgen, så jag har haft den helt oplanerad och slängd för planering. Jag blir dock kvar på hemmaplan så då är det kanske dags att baka lite ifall att någon vill/ska komma på fika, haha! Meeen jag går absolut inte lottlös, jag är otroligt nöjd ändå! Och som sagt nu har dagen fått fyllas med planering ändå och det blir supertrevligt att ha fina vänner här på middag också givetvis!
 
  
 
→ Just det, utan att kunna säga alltför mycket så fick jag en fantastisk rolig förfrågan igår som såklart har att göra med hälsa/träning-biten! Jag får veta mer i vecka och se hur det går, men jag hoppas innerligt på att det här går som jag vill! Livet är helt underbart och allting flyter på så himla bra nu, fruktansvärt tacksamt! 
 
Nu har jag mest bara glott framför datorn och kollat runt på olika bloggar och lite sånt. En veckosallad har jag hunnit med att göra, kokat pumpapuré för att baka med och tillslut även bakat. Gjorde ett nytt eget recept, från grund och botten och Erik till och med tjoade för att det blev så gott - det är ett bra resultat vill jag lova! Det blev små Pumpamuffins, med en väldigt god smak, dom påminner lite om morotskaka faktiskt! Recept kommer, glutenfria, nötfria, sockerfria och kan lätt göras mjölkfria!
 

Träningsvärk? Mm, en gnutta!

Igår klev jag upp och slog igång kaffebryggaren och gjorde sedan proteingröt till mig och Linus. Har försökt få Erik att tycka om gröt men utan resultat så han fick fixa sig egen frukost, haha! ;) Fram mot 10-tiden gick jag till World class och körde dubbla pass, en timmes bodypump följt av en timmes spinning. Träningen kändes riktigt bra, men gissa om jag har en aning ömma muskler idag... Benen, rumpan och brösten verkade vara dom muskler som fick slita hårdast igår med tanke på hur det känns idag! Träningsvärk - check...
 
Snabbt hem för lite mellis och dusch/ombyte för att åka ut till Eriks föräldrar för en fantastiskt taco-lunch! Helt galet gott, efter två timmars träning kan jag lova att det verkligen smakade som guld i munnen! Inte långt efter att tacosen var i magen var jag tvungen att avvika, jag skulle nämligen vidare mot Linköping. Semifinal nummer två mellan LHC-Djurgården spelades, där LHC stod som segrare vilket innebar att dom även gick vidare till final. Igår var jag dock åskådare, vilket inte är allt för vanligt faktiskt men det var kul att se kollegorna på isen jobba på bra samt två bra lag. På vägen hem satte jag igång Livearena i högtalarna för att höra hur mötet (den andra semifinalsserien) mellan Luleå-Aik gick, det var en dessto jämnare kamp som avgjordes på straffar där Luleå slutade som segrande lag vilket innebar att även dom blev finalklara! Så till veckan väntas en tuff finalvecka i Riksserien mellan två heta lag, Linköping och Luleå. 
 
 
När jag kom tillbaka till Eriks föräldrar igen tog vi det bara lugnt en stund framför tvn innan vi åkte vidare till Olle och Johanna. Vi spelade plump (kom tyvärr tvåa, slagen av Erik...) samtidigt som vi hade igång Melodifestivalen och jag tycker faktiskt att det var ovanligt många låtar som var bra och sköna att digga lite till! När mello var slut kikade vi lite på en film som gick på tvn, en avslappnad men mysig kväll med goda vänner. Sen hem och sova!

Fredagsmys med lite fredagsfys

Efter jobbet plockade Erik upp mig och vi åkte för att handla, sedan hem och upp med varor och i med mellanmål i magen. Jag bakade proteinmuffins, men glömde tyvärr att ta bilder innan vi åt upp dom som inte åkte in i frysen... Kanske kommer framöver, receptet kommer iallafall längre ner i inlägget! :) Sedan gjorde jag i ordning en marinad som jag la kycklingfiléer i till middagen. Det är nog faktiskt min favoriträtt, det är så många goda smaker och ändå så lätt att göra! Jag gjorde givetvis extra mycket så jag kunde göra matlådor också, det är ett hett tips! Receptet kommer ifrån en vän till mina föräldrar (Erika), himla tur att mamma fick tag på det här recepten så jag kom igång med mitt kycklingätande ;)
 
När det mesta var förberett för middagen gick jag ner en sväng till gymmet och löpte en halvtimme på bandet och körde ett par magövningar. Sedan hem för att bara dra igång ugnen och på med en kastrull med ris, hoppa in i duschen - och sen bara hugga in i en utsökt måltid! Eriks systerson Linus är även här och ska sova här inatt, dom sitter och spelar lite tv-spel nu och jag pysslar på lite här hemma bara - skönt med en lugn och härlig kväll i gott sällskap dessutom :)
 
För 4 port:
3-4 kycklingfiléer
1 1/2 dl vatten
1 1/2 msk kycklingfond
1 1/2 msk kinesisk soja
1 1/2 msk Balsamvinäger
1 1/2 msk Farinsocker (jag tog sukrin gold istället)
1/2 tsk Salt
2 krm Svartpeppar
1 msk Finhackad Rosmarin
1 msk Finhackad timjan
1 röd chili finhackad
2 pressade vitlöksklyftor
Lägg kycklingfiléerna i en bunke/plastpåse och häll över marinaden - låt dra in någon timme (kan skippas!). Häll över allt till en ugnsform och tillaga kycklingene i ugnen på 200 grader i ca 20-30 min - tills att kycklingen är helt genomstekt. 
 
Sås:
Sila ner skyn, som blir över från kycklingen, i en kastrull. Tillsätt 2 dl Creme fraiche (Jag använde lättmjölk och en klick Philadelpia lightest och det fungerade utmärkt!)
Smaka av och tillsätt eventuell mer salt och peppar.
Red med maizena för att få önskad konsistens.
→ Servera med ris och en god sallad! En ursinnigt god middag serverad! 
 
 
 
Protein-Vaniljmuffins   ca 15-20st
2 små bananer (ca 155gr)
2 ägg
76gr Äggvita (från 2 ägg om man inte använder flytande)
1 1/4 dl Havregryn (43gr)
1 1/2 skopa Vaniljprotein, Vassle (26gr)
1 tsk Chiafrön (4gr)
1 tsk Bakpulver
2-3 krm Vaniljpulver
 
Sätt ugnen på 180 grader. Mixa samman alla ingredienser till en jämn smet. Fördela smeten i muffinsformar och sätt in i mitten av ugnen och grädda i ca 10 minuter. Återigen - snabbt, enkelt men gott! 

Nyttiga chokladbiskvier

Nyttigare, proteinrika chokladbiskvier där smaken sitter som ett smäck! Satsen blir ca 13 st, dock räcker både fyllningen och överdraget till fler än så men satsen till chokladöverdraget kan man bara minska om man häller chokladen över biskvierna istället för att doppa dom. (Meeen doppa blir det snyggaste resultatet!). Väldigt enkla att göra och det tar inte speciellt lång tid! Kan frysas ner och sparas till när man får oväntat besök, men då rekommenderar jag att man minst dubblar satsen för man kan inte motstå att smaka några när dom är färdiga! ;) 
 
Botten:
1 dl Havregryn (använd rent havre, för glutenfritt) (35gr)
1 dl Mandelmjöl* fettreducerat (35gr)
1,5 msk Osötad äppelmos (30gr)
2 msk Äggvita (ca 34gr)
1 msk Steviaströ
Valfritt: En nypa kardemumma, vaniljpulver och ett dutt kanel!
 → Sätt ugnen på 175 grader. Mixa havregrynen till ett mjöl. Tillsätt resterande ingredienser och mixa till en jämn fast deg. Rulla till bollar och platta till dom till runda kakor. Sätt in i ugn och låt gräddas i ca 10-15 min, dom ska få en fin färg och en krispig yta. Ta ut och ställ in i frysen för att dom snabbt ska svalna.
 
 
Fyllning:
100gr Lindahls vaniljkvarg
1/2 skopa (ca 16gr) Choklad-kasein**
1,5 msk Sötning, förslagsvis sukrinmelis men annat fungerar också
Valfritt: Ett par steviadroppar i chokladsmak och en gnutta kakao.
→ Blanda noggrannt alla ingredienser och ställ in i frysen ett par minuter så krämen får binda sig och stelna en aning. Ta sedan ut bottnarna och fyllningen och fördela fyllningen med en tesked på bottnarna, ställ kallt medan överdraget görs i ordning.
 Fyllningen räcker och blir över, så det är fritt fram att tjuvsmaka under bakningen! ;)
 
 
Överdrag:
60gr Sockerfrichoklad
10gr Kokosolja
2gr Kakao (ca 1/2 tsk)
→ Smält samman ingredienserna ett par sekunder i mikron i en liten skål, så att det blir djup på blandningen så att man enkelt kan doppa biskvierna. Doppa varje biskvi ordentligt i chokladen och ställ in i kylen och låt stelna.
Obs - ungefär hälften blir över men det behövs ändå för att biskvierna ska kunna doppas ordentligt i skålen.
 
 
 
* Mandelmjölet går att byta ut mot 1 dl extra havregryn, jag tror dock att smaken blir bäst med mandelmjöl men ett väldigt bra alternativ för nötallergiker! 
** Vid användning av annat kasein än MMsports dubble rich chocolate kan det behövas mer/mindre beroende på hur mycket vätska kaseinet tar upp, samt att smaken kan skilja lite på olika märken!
Inspirationen kom ifrån Live it, Love it, receptet på bottnarna kommer ursprungligen därifrån medan jag knåpade ihop fyllningen med hjälp av fantasin.
 

Del två av tjejklassikern gör sig påmind!

3 månader kvar?? Hur, när hände detta?! Tiden bara flyger fram! Spännande, en aning skrämmande men väldigt roligt, ser fram emot nästa utmaning! 😍

Igår blev det en hellugn dag, jobbade på eftermiddagen för att sedan åka hem och laga middag. Kyckling med krossade tomater, minimajs, zucchini och spenat och ris till det. Snabbt, enkelt men så gott!




En toppenonsdag!

Igår var det är riktigt kanondag! Startade med sovmorgon följt av en god frukost i lugn och ro och sedan gick jag ut på en härlig promenad. Hem igen en kort sväng för att packa hockeytrunken inför match och sen blev jag upplockad av Linn och Johanna för en mysig lunch. Vi åt på Hälsofreak, dom har hälsosam och fantastiskt god mat! Ett suveränt ställe, dit går jag garanterat fler gånger 😍 Vi tog en godbit till kaffet efter maten, jag tog en proteinchokladboll och dom varsin proteinchokladtryffel, lyxigt att kunna äta/fika ute men samtidigt vara hälsosam! 
 
 
 
 
 
 
 
Efter lunchen gick vi en sväng på stan innan det var dags att åka hem. Väl hemma igen gjorde jag i ordning matlådan som jag skulle äta i bilen och mellanmål att inta senare och drog slutligen på mig kavajen. Sedan bar det av mot huvudstaden för en spännande semifinalsmatch i riksserien! Min första semifinal faktiskt, jag var nämligen i Danmark och dömde deras slutspel under semin ifjol! Så nu har jag åtminstone en match dömd i alla delar i slutspelet, semifinalen blev den sista att bocka av. Fan (ursäkta)roligt det är med ishockey, det är verkligen värt all tid man lägger ner på det! 
 
Vi kom hem sent inatt så det var bara bums i säng. Imorse vaknade jag konstigt nog vid 8 ändå, så jag slog igång datorn för att kika på gårdagens match. När det blev paus förflyttade jag mig till köket för att äta frukost till resterande perioder. Nu rullar den andra semi-matchen som också spelades igår samtidigt som jag precis har bakat nyttiga chokladbiskvier! Dom blev helt fantastiska, en krispig botten, en krämig fyllning och doppade i (sockerfri) choklad. Enkla att göra och med inte allt för många ingredienser, receptet kommer! ;) 
 
 
 

Upp och ner, och upp igen

Hej och hå! Det senaste dygnet har varit helt upp och ner måste jag säga, alla känslor inblandade men det slutade med glädje - det är det viktiga! Jag har hunnit med att hämta ut två paket, ett från MMsports innehållandes proteinpulver och BCAA och ett annat från Sportkost fyllt med Questbars (det var ett kanonerbjudande i helgen som inte gick att motstå!). Idag har jag jobbat, varit på spinning och handlat - bland annat kvarg och keso går åt som bara den i detta hushåll, man måste handla var och varannan dag haha! Så efter promenaden till och från ICA så har jag bara hunnit med att laga mat och avnjutit ännu en god kycklinggryta. 
 
 
Jag har fastnat i ett kycklingträsk nu, det är ju så himla gott och dessutom lättlagat! Jag stekte på kycklingbitar i kokosolja (doft-/smakfri), i med kryddor, fond, soya, sweetchilli och mjölk (+maizena) och till det spenat, paprika och jasminris - galet gott, galet enkelt! Till efterrätt blev det kvarg med walden farms sockerfria choklad&karamellsås, blåbär/hallon och nötter, att äta hälsosamt kan vara världens lyx om man bara väljer rätt!
 
 
 
Nu ska vi bädda ner oss i sängen för att se filmen Stonehearst Asylum, en drama/skräck så det borde falla oss i smaken. Man vet dock aldrig, men jag är inte den mest kräsna när det kommer till filmer faktiskt så det blir säkert bra haha! 

Lottning och fläskläpp

Då var kvartfinalshelgen över, tänk vad snabbt det går! Imorse satt vi här på jobbet och tittade på Livearena för att höra lottningen inför semifinalerna, det blir Luleå-AIK och LHC-Djurgården som möts. Det är fyra bra lag, jag tror på tighta tuffa matcher! 

Under gårdagens match fick jag en klubba i ansiktet så jag har ett fint litet jack precis under näsan och en förstorad överläpp, men ingen större skada skedd direkt! Jag är glad att ha alla tänder kvar och att det träffade rätt bra ändå, det kunde varit värre om man säger så. 

Innan skjortan och kavajen åkte på bar jag en domarpiké (som hängt orörd i garderoben en längre tid) med bland annat det snygga riksseriemärket. 

Under min förmiddagspromenad igår innan jag åt lunch gick jag förbi Hemköp och köpte med mig några påskliljor hem, en liten tjuvstart på påsken har väl aldrig skadat? 😍🐣



Don't wish for it, work for it!

Igår när jag kom hem efter matchen var jag rätt hungrig så det fick bli en skål med gröt. Satte igång matchen som jag hade dömt på datorn och granskade mig själv lite, det är väldigt lärorik att se sig själv in action - men också att kika på andra domare. Man blir inte bättre av att bara sitta på soffan om man säger så, det är bland annat hård träning, läsa på regelkunskapen, granskande, rätt kost och riktigt med sömn som gäller (och en stor vilja!). "Don't wish for it, work for it."
 
Nu sitter jag och småtittar på nyhetsmorgon och har precis ätit frukost, gröt med bär och kvarg och en god kopp grönt kokoste. Ska gå ut och ta en nypa luft om en liten stund och få igång kroppen lite, njuta av livet en gnutta och lyssna på ett par bra låtar i lurarna. Senare blir det att göra mig i ordning, byta om och äta lunch för att sedan åka i väg på match! It's gameday, oh yes!
 
Kom precis på att det är ju Vasaloppet idag! Slog över precis för att se dom tappra kämparna slita, nästa år befinner förmodligen jag mig där i spåret kämpandes... Jösses, det känns galet! 9 mil på skidor är långt, riktigt långt! Men inte kan man väl neka en utmaning? Nej, nej det finns inte! 

Matchdag!

Sov bra inatt och vaknade utvilad och redo för helgen. Klev upp och gjorde i ordning en riktig lördagsfrukost till Erik och gjorde i ordning min proteingröt samt riskakor med keso och paprika! En bra start på dagen! Kaffe och nyhetsmorgon innan det blev lite fix här hemma. Till lunch med det en kycklinggryta gjord på kyckling skuren i bitar, lök, vitlök, färsk chili, zucchini, paprika, chilisås, röd curry, lätt mjölk och maizena för tjockare sås och till det ris och sallad! Mycket smak och riktigt gott! :)
 
 
Trunken är packad, nya skridskosnören är på plats och skjortan och kavajen sitter på! Men just nu sitter jag och tittar (eller för tillfället: lyssnar) på en match på Livearena, intar lite mellis av kvarg med frön och laddar upp för att om en stund göra mig helt färdig och åka på match. 
 
 
 
 

Dejtfredag

Det blev kortdag idag på jobbet, det är väl aldrig fel - speciellt inte på en fredag? :) Gick hem och åt mellanmål innan jag och Erik åkte till affären för att fylla på kyl och frys lite och sedan hem igen för en skön powernap i soffan. 
 
Nu i kväll tog vi vår något försenade alla hjärtans dag-dejt, vi gick till stan och åt god mat för att sedan gå på bio. Vi såg Deadpool, jag vet inte riktigt vad jag tycker om den - konstig, rolig och dålig men ändå bra? Den känslan. Så jag antar att den ändå var helt okej, den tråkade inte ut mig där i salongen och ett par fniss blev det. Nu har vi ganska precis kommit hem och ska snart lägga oss och se en film till eller kanske ett avsnitt av någon serie att somna till, en lugn och skön start på helgen - fredagsmys helt enkelt! Det vankas matchhelg och om jag är laddad eller laddad? Tjaaa, LADDAD! Det ska bli full fart och jag tror på en het match, så det blir fullt fokus! 
 
 

Favorit i repris!

 
Sockerfria Chokladtryfflar
För den som inte har så mycket tålamod, gör 1/2 eller 1/4 av satsen. Det blir måånga bollar av hela (jag har rullar lite mer än hälften av satsen och det blev 65 st). Hälsosammare gotte som är smaskens, vem tackar nej?!
♥ 1 burk svarta bönor (≈ 250gr avrunnen vikt)
♥ 3 st Dadlar medjool (alternativt 4-5 vanliga färska urkärnade dadlar)
♥ 3,5 msk Kakao raw (21gr, vanlig kakao fungerar också)
♥ 25gr Fibersirap gold (Agave/honung kan man säkert också använda)
♥ 10gr kokosolja
♥ 40gr Choklad, sockerfri
♥ En skvätt waldenfarmsirap, lite kaffe och ca 10-15 steviadroppar i chokladsmak (Kan ersättas med lite mer kakao och lite extra agave/honung)
♠ Sockerfri choklad och kokosolja - att doppa bollarna i.
- 60 gr choklad + 15 gr kokosolja räcker gott till ca 65 bollar/ halva satsen.
♠ Flingsalt, kokos - att strö över
 
♥→ Mixa samma allt utom chokladen till en slät tjock smet. Smält chokladen och ringla i den i smeten - mixa igen. Ställ in i kylen ett par timmar, gärna över natten. Efter att fyllningen fått gotta till sig i kylen är det dags att ta ut den och börja rulla små bollar. Om de blir väldigt kletiga så kan man ställa in bollarna i kylen en kort stund igen så hårdar dom. Smält sedan choklad och kokosolja tillsammans och doppa bollarna, strö sedan över lite flingsalt eller kokos för lite extra fin smak och fint utseende. Förvara i en tät burk i kylen. Ät och njut! 
 
  
 
 

Creed

Igår efter att ha kommit hem från Fredrik  gjorde jag proteingröt med mjölk och bär och bänkade mig genast framför datorn och Livearena! Kvartsfinalerna i riksserien drog nämligen igång, jämna bra matcher. Det är fantastiskt roligt att det blir tuffa tighta matcher, det är många bra lag som slåss om att bli segare. Så nu gäller det, full fart och all in - extremt motiverad och fokuserad är jag minst sagt för de kommande matcher jag har!


När både hockeyn och kvällsmålet var slut så la vi oss och såg filmen Creed, den var bra - inte WOW men verkligen inte dålig heller. Sedan somnade vi gott och jag sov till ungefär 10 imorse, sicken lyx med sovmorgon igen! ;) Upp för frukost och för att rulla och doppa tryfflarna i choklad, det kan väl ha hänt att en och en annan slank ner i magen också... 😬😍 Så goda! 
 
En stund senare gick jag till gymmet och körde en bland-pass kan man säga. Tanken var att köra benpass men dom kändes slitna och dessutom ömma av träningsvärk så jag improviserade ett annat pass helt enkelt. Lite armar, marklyft, -||- med frivändning och avslutningsvis 20 min på crosstrainern! Helt okej, träningen blev gjord och kroppen fick jobba - det är det viktiga. 
 
Nu är jag på väg hem från jobbet efter ett kortare kvällspass. Ska äta kvällsmat och sedan bara ta det lugnt har jag tänkt, imorgon ska jag upp tidigt igen. 😊 
 
 
 

Andra mars

Det blev ingen film igår utan det blev ett avsnitt av Better call Saul, fast det är inte helt sant heller - jag somnade efter halva faktiskt... Det är skönt att vara så trött och tillåtas somna så skönt och sedan vakna av sig själv vid halv 10-tiden! Fruktansvärt lyxigt så här mitt i veckan, det var välbehövt. Klev upp och gjorde proteingröt och drack kaffe i lugn och ro. Onsdagar är den perfekta lunchtränings-dagen för det ligger nämligen ett spinningpass kombinerat med CX då, så iväg och svettas i en timme! En enklare lunch med kyckling, potatis, keso och paprika intogs och en matlåda blev gjord. I övrigt har jag mest suttit framför datorn och försök ordna upp mina bilder i datorn, men ett mellis bestående av Propud vanilj med nöt-/bärmix har jag nog allt hunnit med iallafall! 
 
Nu ska jag strax iväg till Fredrik och "sommarfixa" skidorna för att kunna ställa bort dom, det blir inga fler turer den här säsongen. Dom får vila tills det är dags igen nästa vinter! Tanken är att dom ska få jobba ännu hårdare då, både fler träningspass och ett 3 gånger längre lopp - that's right! Det vankas En svensk klassiker 2017! Vi ska sitta som på spett när platserna till loppen släpps och hoppas på att vi kan få tag i platser till Vasaloppet och senare resterande lopp... Herregud vad det händer saker nu, hur i hela fridens namn kom allt upp på agendan?! Galet, men galet roligt och spännande. Det är en dröm och ett mål som jag längtar efter att nå, och varför missa chansen när man kan ta den?
 
Slängde precis ihop en smet som imorgon ska bli chokladtryfflar, men den ska få gotta till sig under natten. En riktig favorit som kommer i repris och knappast för sista gången heller! Receptet kommer att dyka upp igen inom kort, har ni inte provat dom så tycker jag att det är dags nu! 
 
 
 

Nästa steg: utbildning!

Igår, 29 februari, på skottdagen tog jag ytterligare ett steg mot mina drömmar och mål. Jag är återigen väldigt glad över att jag tar beslutet, att jag vågar följa mina drömmar! Jag har funderat väldigt länge och kollat upp alla möjligheter som finns, tankarna samlades till slut och nu är det äntligen klart! Jag ska utbilda mig med start i april! Till vad, kan ni ana?
Såklart! - Lic. PT med inriktning även mot fystränare! 
 
Jag är otroligt laddad och det ska bli superroligt att läsa och lära sig mer om träning och hälsa! Det är redan en stor del av mitt liv så valet faller sig naturligt och kursstarten, ort (Linköping) och upplägg passar perfekt! Att återigen sitta bakom skolbänken igen känns allt annat än jobbigt, det här är någonting som jag verkligen brinner för och tycker är otroligt intressant. Samtidigt hinner jag med jobb, träning, ishockey och fritid - vilket är helt fantastiskt. Det hade inte kunnat bli mycket bättre faktiskt.
 
Utbildningen går jag genom Idrottslabbet i Linköping, känslan är att kursledarna där är väldigt bra också! Så i december hoppas jag vara färdig och vara en licensierad personlig tränare. WOOP WOOP! Ett plus i kanten, min partner in crime Veronica ska också gå samma utbildning! Så fantastiskt roligt, vilket år!
 
 
 
Idag har jag jobbat och efteråt gick jag en sväng på stan för att inhandla lite tejp, sax och skumgummi-ark som jag ska lägga ner i hockeytrunken. Man blir så less när man varje gång glömmer bort att införskaffa "småsaker" som man ändå faktiskt behöver, så nu är det gjort! En sväng förbi proteinexperten såklart, lite questbars blev det som vanligt. Hem för att snabbt äta lite innan det blir spinning följt av bodypump! Det var kanske inte mina starkaste pass men jag kände att jag gav allt av vad min kropp hade att ge för dagen, så jag får vara nöjd ändå. Jag ringde och grattade min fina mormor på födelsedagen och sedan blev det kvällsmål och mer prat i telefonen, en skön kväll. Nu ska vi se en film innan det är dags att sova, jag har lyxen att vara ledig imorgon faktiskt så det blir nog sovmorgon också! Sköt om er så länge!

Proteinbars alternativt proteinbrownies

Proteinbrownie ca 14st (alt. 7st bars)
 
♥ 2 skopor Proteinpulver choklad (vassle)
♥ 2 dl Havregryn (rent, för glutenfritt)
♥ En liten/en halv stor banan (ca 70 gr)
♥ 2 ägg
♥ 40 gr Äggvita (alt. ett extra ägg)
♥ 1 tsk Mandelsmör 
◊ Släng gärna i lite kakao och kanske en skvätt kaffe för ett ännu bättre resultat!
 
Sätt ugnen på 150 grader. Mixa samman alla ingredienser till en slät smet och häll i en klädd form (ca 10x20 cm). Smeten ska vara ca 1 cm hög. Grädda i mitten av ugnen i ca 15-20 min, mindre om du vill ha den mjukare eller lite kletig. Låt kakan svalna helt innan du skär den i bitar, antingen i browniebitar eller stora som bars! Förvara i en tät burk i kylen eller frysen. Snabbt, enkelt och gott! Ungefärliga näringsvärden per bar: 98,5kcal/8g kolh/8,9g prot/3,2g fett.
 
 
 

RSS 2.0